Boeken en spellen over spreekwoorden

Van Dale Spreekwoordenboek

Deze ‘aloude volkswijsheden’ spelen dagelijks een rol in onze communicatie en zijn van grote betekenis voor onze woordenschat. Geliefde spreekwoorden als stille wateren hebben diepe gronden of je kunt nooit weten hoe een koe een haas

Bekijken op bol.com →

Van Dale Junior spreekwoordenboek

Alles wat je wilt weten over spreekwoorden en uitdrukkingen

In dit Van Dale Junior Spreekwoordenboek komen kinderen veel te weten over de betekenis en het gebruik van allerlei spreekwoorden en uitdrukkingen en ze leren meteen ook waar de uitdrukkingen vandaan komen.

Bekijken op bol.com →

Mijn eerste spreekwoordenboek

De oorsprong en betekenis eenvoudig uitgelegd voor kinderen

al je weleens door de mand als iemand een spreekwoord gebruikt? Of ben je soms de draad kwijt als je in een boek een zegswijze leest? Misschien ben je nog nat achter de oren? Dan heb je beslist behoefte aan dit boek!

Bekijken op bol.com →

Brabantse spreekwoorden

In dit boek vindt u de gecomprimeerde Brabantse levenswijsheid, en soms levensblijheid van voorbije generaties terug in meer dan zesduizend spreekwoorden, spreekwoordelijke vergelijkingen, gezegden, uitdrukkingen.

Bekijken op bol.com →

Puzzelen met spreekwoorden Groep 7-8

Zelfstandig werken werkboeken

Bekijken op bol.com →

Scala Het Spreekwoordenspel - deel 2

Spelenderwijs spreekwoorden en uitdrukkingen leren

Spelenderwijs 78 spreekwoorden leren en oefenen met dit leuk geïllustreerde kaartspel. Uiteraard met andere spreekwoorden dan in deel 1!

Bekijken op bol.com →

De hond in de pot

50 spreekwoorden en gezegden gefotografeerd

Geestig boek met maar liefst 50 foto’s die spreekwoorden op een grappige manier uitdrukken. Een frisse blik op oude zegswijzen!

Bekijken op bol.com →

Muggenzifters en zondebokken

Spreekwoorden en gezegden uit de Bijbel

Er zijn weinig bronnen waar de mens zo veel spreekwoorden en uitdrukkingen uit heeft geput als uit de Bijbel. Denk aan: de dood in de pot vinden, niet van gisteren zijn, in zak en as zitten.

Bekijken op bol.com →

Waarom is een blauwe maandag blauw?

De herkomst van bekende spreekwoorden en uitdrukkingen

Waarom is een blauwe maandag blauw? Wie introduceerde de uitdrukking mag ik even een teiltje? En zijn er ook mensen die de put dempen vóór het kalf verdronken is?

Bekijken op bol.com →

Quiz it junior Van hot naar her

Kaartspel Met 50 Breinkrakers Over Spreekwoorden

Van hot naar her door Nederland. 50 Toporaadsels met antwoorden voor urenlang spelplezier. Vanaf 8 jaar.

Bekijken op bol.com →

Waarom mussen nooit dood van het dak vallen

Over de herkomst van onze spreekwoorden en gezegden

In dit boek wordt uitgelegd waar spreekwoorden en gezegden vandaan komen die de moderne mens niet meer thuis kan brengen omdat voorwerpen in onbruik zijn geraakt

Bekijken op bol.com →

Het neusje van de zalm

Spreekwoorden en uitdrukkingen over eten en drinken

Van 'De krenten uit de pap' en 'De soep wordt niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend' tot 'Boontje komt om zijn loontje', de Nederlandse taal bevat een schat aan spreekwoorden

Bekijken op bol.com →

Waar komt dit spreekwoord vandaan?

Leuke verhalen over de oorsprong en betekenis van 1001 spreekwoorden

Ben jij zo gezond als een vis? Zit je soms op rozen? Zuig je iets uit je duim of vind je dat het tijd is om schoon schip te maken? Deze spreekwoorden klinken je vast bekend in de oren.

Bekijken op bol.com →

Aan mijn wijf geen polonaise

Spreekwoorden, gezegden, tegelwijsheden, vaste uitdrukkingen... Vroeger werden ze van generatie op generatie overgedragen. Dan leerde je gewoon van je ouders dat oost west, thuis best was. En dat de pot de ketel verwijt. En hoe een koe een haas vangt.

Bekijken op bol.com →

Nu breekt m'n klomp

& 40 andere typisch Nederlandse spreekwoorden

Typisch Nederlandse uitdrukkingen. Hoe vaak staan mensen niet met verbazing naar je te kijken als je een uitdrukking gebruikt? En hoe vaak wordt een spreekwoord niet verhaspeld?

Bekijken op bol.com →

Achterhaalde waarheid?

Zin en onzin van spreekwoorden

In dit boek worden gangbare spreekwoorden onderzocht door jonge wetenschappers vanuit zeer verschillende disciplines. De waarheid die wordt verondersteld in het spreekwoord

Bekijken op bol.com →

Van Dale Modern spreekwoordenboek

Elk nadeel heeft zijn voordeel en 2499 andere spreekwoorden

Iedereen kent ze: moderne spreekwoorden als 'elk nadeel heeft zijn voordeel' of 'wat goed is, komt snel'. Spreekwoorden hoeven dus helemaal niet oubollig te zijn. Het genre is juist springlevend en er komen nog steeds nieuwe spreekwoorden bij.

Bekijken op bol.com →

Een goede waterhond ontziet geen morsige sloot

Spreekwoorden over honden

Talloze spreekwoorden en gezegden over honden. Bekende spreekwoorden zoals `Wie een hond wil slaan, kan licht een stok vinden , maar ook oude spreekwoorden zoals `Dat neme een hond op zijn ziel . De spreekwoorden zijn thematisch ingedeeld.

Bekijken op bol.com →

Grutvaojers skrifje

Brabantse spreekwoorden en gezegdes

Grutvaojers Skrifje is een verzameling Brabantse spreuken en uitdrukkingen geillustreerd met al lang verloren gewaande herrinneringen.

Bekijken op bol.com →

Het geheim van de smid

Kleine geschiedenis gebaseerd op spreekwoorden en gezegden

Een spreekwoord, een gezegde, een uitdrukking, je gebruikt ze zonder er bij na te denken. Ze zijn onderdeel van het erfgoed dat 'taal' heet en schetsen in een paar woorden soms heel complexe situaties.

Bekijken op bol.com →

Erotisch spreekwoordenboek

Erotiek en seksualiteit spelen in het dagelijks leven een belangrijke rol. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze hun neerslag vinden in talrijke spreekwoorden en gezegden, waarbij vooral de volksmond een grote creativiteit aan de dag legt.

Bekijken op bol.com →

Ad Fundum

Latijnse spreekwoorden, gezegeden en citaten en hun betekenis

Ad Fundum . ( Latijnse spreekwoorden , gezegden en citaten . ) ... En hun betekenis. Dit boek is niet bedoeld als wetenschappelijk werk maar meer om diegenen die geen opleiding in de klassieke talen hebben gehad

Bekijken op bol.com →

Wat Baten Kaars En Bril

Management in spreekwoorden: wat je op school niet leert

Hugo Vandamme, gewezen topman van Barco en nu nog bestuurder en/of voorzitter in tal van grote bedrijven, haalde tijdens zijn actieve loopbaan geregeld oude Vlaamse spreekwoorden uit de komst om zijn

Bekijken op bol.com →

Zeg het met bijen

Een verzameling van gezegden, spreekwoorden, aforismen en citaten met elementen en eigenschappen aan de bijenwereld ontleend

Bekijken op bol.com →

Voor Een Dubbeltje Op De Eerste Rang

1001 spreekwoorden en zegswijzen over Nederlands geld

Wij zijn een volk van kooplieden en koopjesjagers en dat heeft diepe sporen nagelaten in onze taal. In VOOR EEN DUBBELTJE OP DE EERSTE RANG zijn - voor het eerst - vrijwel alle spreekwoorden

Bekijken op bol.com →

Pieter Breughel - Spreekwoorden en gezegden puzzel

1000 stukjes, 68 x 48 cm

Bekijken op bol.com →

Spreekwoorden E-Book

Spreekwoorden en uitdrukkingen als 'Een noodzakelijk kwaad', 'De hoorn des overvloeds', 'Belofte maakt schuld' kennen we allemaal, maar waar komen ze vandaan?

Bekijken op bol.com →

Pieter Bruegel Poster 50x70 cm - Spreekwoorden en Gezegden

Schitterende poster van het beroemde werk van Pieter Bruegel: Nederlandse spreekwoorden. Nederlandse Spreekwoorden is een olieverfschilderij uit 1559, geschilderd door Pieter Bruegel de Oude.

Bekijken op bol.com →

Spreekwoorden En Gezegden Uit De Bijbel

Dit lexion geeft een alfabetisch overzicht van de invloed die de bijbel heeft gehad op de Nederlandse taal. Tal van woorden, zegswijzen, uitdrukkingen en spreekwoorden gaan direct of indirect op de bijbel

Bekijken op bol.com →

500 spreekwoorden en gezegden uit het Sarnami en het Hindi

Dit boek telt ruim 500 spreekwoorden en gezegden. Ze komen uit het Sar­námi, dat is het Surinaams Hindo­staans, en ge­deel­te­lijk uit het nauw verwante Hin­di; deze laatsten zijn steeds zo gekozen dat ze ‘dicht tegen het Sarnámi aanliggen’.

Bekijken op bol.com →

Spreekwoorden mix

Bekijken op bol.com →

Nautische spreekwoorden voor managers

Het is hier vechten tegen de bierkaai. Als je zo doorgaat is dat je voorland. Nadat we eerst in zwaar weer terecht waren gekomen, hebben we nu weer de wind in de zeilen. Nautische uitdrukkingen die nog steeds in ons dagelijks management leven worden gebru

Bekijken op bol.com →

Deze website gebruikt cookies.